Houtrot

Houtrot laten repareren voor particulieren en bedrijven

Heeft u houtrot gevonden in een kozijn of deurpost? Dan is het zaak om snel te handelen om te voorkomen dat uw houtwerk verloren gaat. De vakmensen van JvD Onderhouds Groep kunnen houtrot stoppen en vaak ook uw houtwerk nog redden. De oorzaak is vaak achterstallig onderhoud. Wanneer het hout niet langer beschermd wordt door verf, hebben de elementen vrij spel. Schakel ons daarom ook in voor groot en -kleinschalig onderhoud. Dan gaat uw houtwerk langer mee.

Houtrot behandeling bij monumentaal pand

JvD Onderhouds Groep: specialist in vastgoedzorg

Schakel bij houtrot zo snel mogelijk JvD Onderhouds Groep in en voorkom dat uw houtwerk verloren gaat. Als specialist in vastgoedzorg beschikken we over jarenlange ervaring, de juiste certificaten en werken we alleen met A-klasse producten voor het best mogelijke resultaat. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor vastgoed onderhoud en periodiek onderhoud van een woning of pand. Schakel ons in en u kunt altijd vertrouwen op:

 • 5 jaar garantie op schilderwerk
 • Afspraak = afspraak
 • 35 jaar werkervaring
 • Snel schakelen

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot is niets anders dan een aantasting van het hout als gevolg van schimmels. Deze schimmels worden actief bij temperaturen tussen de 5 en 40 graden Celsius, wanneer het vochtgehalte in het hout hoger is dan 21% en er zuurstof bij kan. De kans op houtrot is daarom het grootst bij geveltimmerwerk, zoals kozijnen en deurposten. Deze worden het hele jaar door blootgesteld aan de elementen en hebben dus een goede bescherming nodig.

35 jaar werkervaring

JVD Onderhoudsgroep 35 jaar werkervaring

5 jaar garantie

Snel schakelen

Afspraak = afspraak

JVD Onderhoudsgroep afspraken

Resultaat houtrot onderhoud bij gele deur en wit kozijn - wees er op tijd bij

Wees er op tijd bij

Ontdekt u houtrot op uw kozijnen of deurposten? Dan is het belangrijk om snel te handelen, zodat de schade niet groter wordt. De ernst van houtrot is namelijk niet altijd meteen zichtbaar. De schimmel kan in het hout trekken en onder de verf. Hierdoor kan houtrot zijn verwoestende werk doen zonder dat u het door heeft. Voor u het weet is uw houtwerk niet meer te redden.

Hoe ziet houtrot eruit?

Houtrot herkent u aan barstjes in het schilderwerk. Op deze plekken is het hout niet goed beschermd tegen vocht. Hierdoor kan er schimmel in het hout trekken. Of u al last heeft van houtrot kunt u controleren door op het hout te drukken met iets hards, zoals de achterkant van een schroevendraaier. Kunt u het hout hiermee een beetje indrukken? Dan heeft u waarschijnlijk last van houtrot. Wees daarom altijd scherp op barstjes en afbladderende verf.

Houtrot repareren

Wanneer u houtrot constateert, dient dit zo snel mogelijk te worden gerepareerd om erger te voorkomen. JvD Onderhouds Groep helpt u hier graag bij. Als we er op tijd bij zijn, is uw houtwerk vaak nog te redden. Afhankelijk van de toestand van het aangetaste kozijn of de deurpost kiezen we ervoor om het aangetaste hout uit te krabben en te vullen of voor een deelvervanging. Houtherstel is bijna altijd voordeliger dan een nieuw kozijn of deurpost.

Benieuwd naar de opties? Neem contact op

Wattstraat 28F,
2723 RC Zoetermeer

T 079 7850734
E info@jvdonderhoudsgroep.nl

  Uitfrezen en vullen

  Bij kleine plekken houtrot steken en krabben we het aangetaste hout weg om het rottingsproces te stoppen. Vervolgens drogen en impregneren we het hout, waarna we een houtrotvuller aanbrengen. Hierna schuren we hem vlak en is het houtwerk gereed voor een schilderbeurt. Dit kunnen we uiteraard ook voor u uitvoeren.

  Deelvervanging

  Ook bij grotere plekken houtrot zijn uw kozijnen vaak nog te redden. Hiervoor zagen we het aangetaste deel van het houtwerk weg en vervangen we het voor nieuw hout. Hierna zetten we het houtwerk weer netjes in de verf, zodat het weer goed beschermd is.

  Houtrot reparatie en schilderwerk

  Houtwerk inspectie (laten) uitvoeren

  Houtrot voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hiervoor kunt u zo nu en dan het houtwerk controleren op barstjes en zachte plekken. Vindt u die? Schakel ons dan in voor een inspectie, een nieuwe laag verf en eventueel een kleine houtrot reparatie. Natuurlijk bevinden niet alle buitenkozijnen zich op de begane grond. U kunt daarom ook meteen bellen en ons uw kozijnen en deurposten laten inspecteren.

  Periodiek onderhoud

  Buitenschilderwerk gaat gemiddeld vijf jaar mee. Daarna moet er een nieuwe laag worden aangebracht om goed beschermd te blijven. Houtwerk dat goed beschermd is, kan een leven lang mee gaan. Schakel ons daarom op tijd in voor uw buitenschilderwerk, dan bent u voordelig uit. Zeker weten dat er op tijd geschilderd wordt? Maak dan een afspraak met ons voor periodiek schilderwerk. Dan komen we op tijd weer bij u langs om uw houtwerk te schilderen.

  Ook voor een kleine beurs

  Iedereen kan bij ons terecht voor het verhelpen van houtrot, ook als u een kleine beurs hebt. Dan zorgen we ervoor dat we uw houtrot voor u stoppen, zodat de schade niet erger wordt. Handel daarom snel en voorkom dat de kosten verder oplopen.

  Houtrot laten repareren? Vrijblijvende offerte

  Wilt u houtrot laten repareren? Of ons inschakelen voor periodiek onderhoud? Klik dan op de button voor een vrijblijvende offerte. Wilt u een vraag stellen? We zijn telefonisch bereikbaar op 079-7850734 of via de mail op  info@jvdonderhoudsgroep.nl.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Powered by